Anasayfa / Haberler / Kültür Sanat

Kültür Sanat

İşaret Diliyle Ali Yazdı Veli Bozdu!

Uşak’ın en eski ilkokullarından biri olan Bir Eylül İlkokulu 4-f sınıfı, "İşaret Dilimizin Zenginlikleri" adlı bir proje hazırladı. Sınıf öğretmeni Dr. İlker Akgül’ün öncülüğünde başlayan proje ile işitme engelliler için farkındalık oluşturmak amaçlandı. Projede, söz ve müziği merhum büyük sanatçı Barış Manço’ya ait "Ali Yazar, Veli Bozar" şarkısı işaret diline çevrildi.

Devamını Gör

“Sanat Güneşi” Eserleri ile Anıldı

Türk Klasik Müziği’nin usta isimlerinden Zeki Müren, Uşak Neva Musiki Derneği Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenen bir konser ile anıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl üçüncü kez düzenlenen anma gecesinde Zeki Müren’in sesinden dinlemeye doyulamayan eserler seslendirildi.

Devamını Gör

Uşaklı Kadınların Resim Sergisi

Uşak’ta 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününe özel resim sergisi düzenlendi. Sergi, eski belediye binasında sanatseverlerle buluştu. Koordinatörlüğünü Dilek Saydam'ın üstlendiği sergide Uşak Halk Eğitim Merkezi’nde ders alan kursiyerlerin resimleri yer aldı.

Devamını Gör

Uşak Halısının Kitabını Yazdılar

Uşak Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında “Geçmişten Günümüze Uşak Halısı” adlı bir kitap yayımlandı. İlkay Talu ve Sadık Uşaklıgil’in birlikte kaleme aldığı kitap, sadece Uşak halısını değil, 19. ve 20. yüzyılın sonlarında Uşak’a halı almaya gelen Batılıların Uşak kültürü hakkında ki izlenimlerini de anlatıyor.

Devamını Gör

Çiğdem Tunç Tiyatrosu’ndan “Gözyaşı Sarayı / Kösem”

Çiğdem Tunç Tiyatrosu'nun daha önce İstanbul ve Ankara'da sahneye koyduğu “Gözyaşı Sarayı / Kösem” isimli tiyatro eseri Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde bu kez Uşaklı tiyatroseverler için sahnelendi. Osmanlı Padişahı Sultan I. Ahmet'in eşi Kösem Sultan'ın saltanat döneminde yaşadıkları ve hazin sonunu anlatan iki perdeden oluşan oyuna, Uşak'ta da ilgi beklenenden çok daha fazla oldu.

Devamını Gör

Uşak’ta ModaFest Heyecanı

Bu yıl ikincisi düzenlenen ModaFest seçimlerin bitmesinin ardından Uşaklılarla buluştu. Uşak Kadın Koordinasyon Merkezi ve Uşak Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı program 4 gün sürdü. Etkinliğin açılışı …

Devamını Gör

Uşak’ta 19 Mayıs Coşkusu!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Uşak’ta sabah saatlerinde olduğu gibi akşam da Fener Alayı yürüyüşü ile coşkuyla kutlanmaya devam etti. Gençlik ve Spor İl …

Devamını Gör

Gençliğin Günü: 19 Mayıs!

19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı 104. yılında Uşak’ta coşku ile kutlandı. Valilik önünde çelenk bırakılarak başlayan tören Uşak Merkez Spor Salonu’nda devam etti.

Devamını Gör

Türk İstiklalinin Kurtuluş Meşalesi!

19 Mayıs 1919’da bir milletin uyanmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, Amasya Genelgesi’ni yayınlayıp sırasıyla Erzurum ve Sivas’a giderek Türk milletinin emperyalist güçlere karşı bağımsızlık ve …

Devamını Gör

Uşak’ta Şiir Şöleni

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, “Aşkın Her Hali” isimli bir şiir dinletisi gerçekleştirdi. Etkinlik Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte lise öğretmenleri ve öğrencileri birden çok şairin şiirlerini seslendirdi.

Devamını Gör

Uşak’ta 23 Nisan

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü Uşak’ta da birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. Röportaj: Ceren Akkuş Fotoğraf: Zilan …

Devamını Gör