Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin el emeği ile yaptığı eserler ‘Zanaattan Sanata’ adlı sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Uşak Üniversitesi Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergide öğrencilerin yaklaşık 4 yıldır topladıkları hurda parçalardan bükerek ve döverek ürettikleri eserler yer aldı.
Serginin açılışına katılan Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran da öğrencilerle selamlaştıktan sonra kurdeleyi kesip sergiyi gezdi. Dalkıran daha sonra ilginç serginin düzenlenmesinde emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür belgelerini takdim etti.
TBMYO öğrenci ve öğretim elemanları ile fotoğraf da çektiren Sayın Dalkıran, Zanaattan Sanata Sergisi’nin bugüne kadar yapılmış diğer sergilerden farklı olduğunu söyledi. GİTMEDYA’ya konuşan Rektör Vekili Dalkıran, “Gerçekten bükülmez olan demiri bükmüşler. Ve bükmekle kalmamışlar bir sanat şaheseri meydana getirmişler öğrencilerimiz. Kâğıt üzerinde sanatınızı gösterirsiniz ama onlar belki kolaydır. Fakat burada demiri sanat haline getirmek zanaatı sanatlaştırmak hakikaten güç ama bu gücü arkadaşlarımız, öğrencilerimiz başarmış gerçekten. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.
Serginin gerçekleşmesinde büyük emeği bulunan Kaynak Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Yıldırım, amaçlarının öğrencilerin zanaatkâr olarak ürettikleri eserleri, sanata dönüştürerek sergilemek olduğunu söyledi. Öğrencilerinin ürünleri alın teriyle ürettiklerini vurgulayan Yıldırım, hurda eşyalarla yapılan tasarımlarının sanat eserlerine eş değerde olduğunu dile getirerek “Sadece ürünleri alıp bir işe faydası olsun diye düşünmedik. Bu tasarımlara küçük eklentiler yaparak sanat eseri şekline getirmeye çalıştık. Yapabildiysek ne ala.” dedi.
Ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ile gezilen sergide yer alan eserlerin satılıp satılmayacağı konusuna da açıklık getiren Gökhan Yıldırım, “Üniversitemizin döner sermayesiyle konuştuğumuz zaman satılabileceğini öğrendik. Fakat öğrencilerimizin çoğu emeklerini satmak istemediği için eserler sergiden sonra kendilerine verilecek” diye konuştu.
Eserlerin sahipleri olan öğrenciler ise ortaya çıkan sonuçtan çok memnun. TBMYO Kaynak Programı öğrencilerinden Furkan Turtan “Bunların hepsinin bir değeri var gözümüzde. Çünkü artık el emeğimizin bir yerlere gelmesini isteriz biz de. O yüzden bu sergiyi düzenlememiz gerektiğini düşündük” derken Mesut Parıldar ise, ürünleri tamamen kendi zevklerine göre tasarladıklarını dile getirdi.
Haber: Şükran ÖZMEN Fotoğraflar: Ahtam İBRAGİMOV