Uşak Üniversitesi’nin önemli prestij projelerinden biri olan “1.Uluslararası Zanaattan Sanata Jürili Karma Sergisi” yoğun çalışmaların ardından ziyaretçilerine kapılarını açtı. 1 Eylül Kampüsü’ndeki kongre salonunda gerçekleştirilen açılışa Uşak Üniversitesi Rektörü, Uşak protokolünün bazı temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Uşaklılar da büyük ilgi gösterdi. Serginin açılış törenine şehir dışında bulunan Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yerine Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner katılırken, Uşak Valiliği’nden katılım olmaması dikkat çekti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını serginin küratörleri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Gülhan Pınarlık ve Gökhan Yıldırım yaptı.

Dr. Gülhan Pınarlık sözlerine; bütün süreç boyunca kendilerini destekleyen seçici kurul üyelerine ve sponsorlara teşekkür ederek başladı. Ardından sponsorların destekleri ile gerçekleşen sosyal sorumluluk projesi ile ilgili bilgi verdi ve şöyle konuştu; “Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocuklara Uşak Üniversitesi tasarım merkezi tarafından her biri özgün olarak tasarlanmış t-shirtler hediye edildi. Bu sergi, zanaatkar ve sanatçıların bir arada çalışma sonucu ortaya çıkan tasarımların endüstriyel üretime katkı sağlaması amacıyla yapıldı. Hedefimiz gelecek yıl bu isimle uluslararası bir sempozyum ve sergi yapmaktır. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.”
Pınarlık ve Yıldırım’ın ardından kürsüye gelen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz de sergi çalışmaları ile ilgili bilgi verdikten sonra emeği geçenlere teşekkür etti. Ersöz, “Zanaattan Sanata Sergimizin bu boyuta getirilmesini ve üniversitemizin ilk uluslararası sergisini Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak gerçekleştirmenin gururunu duymaktayız. Sergimizde beş farklı ülkeden, otuz dört farklı üniversiteden, 114 eser yer almaktadır. Sergimizde emeği geçen, katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Zanaat bizim toplumumuzda ve kültürümüzde son derece önemli olmasıyla beraber, sanat da özellikle şehir toplumunda önemli bir yer işgal etmektedir” diyen Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş ise gelişen teknolojinin zanaati olumsuz etkilediğini vurgulayarak şöyle dedi; “Tabii ki sanatçının yaptığı her eser tektir. Ama biz birçok zanaatimizi kaybettik. Burada teknolojinin getirmiş olduğu birçok şey maalesef bunları zamanla unutturacak. Bu yüzden sahip olduğumuz bu zanaatkarın ölmemesi için de yerel yönetimlere büyük işler düştüğünü düşünüyorum”.
Uşak’ta düzenlenen bu nitelikteki ilk uluslararası sergi için gayret sarfeden yetkililere plaketleri takdim edildi. Sergide yer alan birbirinden ilginç 114 eserin sahibi sergiyi gezen protokol üyelerine eserleriyle ilgili bilgi verdi. Kokteyl alanında Ayna Halk Dansları Topluluğu’nun da sahnelendiği halk oyunları büyük beğeni topladı. Açılış töreni salon dışında düzenlenen etkinliklerle sona ererken, uluslararası sergi hafta sonuna kadar Uşaklıların ziyaretine açık olacak.
Haber: Ceren Akkuş Fotoğraf: Sungur Kaan Hakverdioğlu Fotoğraf Düzenleme: Leyli Begova