Anasayfa / Haberler / “Zanaattan Sanata” Sınırları Aşıyor (ViDEO)

“Zanaattan Sanata” Sınırları Aşıyor (ViDEO)

“Kaynaktan Sanata” adıyla ilk kez 2017’de düzenlenen ve ardından metal, tekstil, ahşap ürünlerin de katılımıyla “Zanaattan Sanata” adını alan karma sergi bu yıl uluslararası nitelik kazandı. Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde Türkiye’nin kalkınmasında en önemli unsur olan üretimi teşvik amacıyla başlatılan sergilerin üçüncüsü, bu kez “I. Uluslararası Zanaat’tan Sanata Jürili Karma Sergisi” adıyla yine Uşak’ta düzenlenecek.
 
Uşak Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek serginin küratörlerinden Gökhan Yıldırım, artık sınırları aşan “Zanaattan Sanata” adlı üretim sergisinin hedeflerini GiTMEDYA’ya anlattı. Yıldırım “Bu serginin amacı: zanaatçılar, sanatçılar, tasarımcılar ve öğrencilerin içindeki bütün tasarımcı gücü fark edip; ürettikleri ürünü gün yüzüne çıkarmak, katma değeri yüksek olan ürünleri görünür hale getirmektir” dedi.
 
 
 
 
Bu sergiyi diğerlerinden farklı kılan şeyin ne olduğunu da anlatan Yıldırım şöyle konuştu; “Bu sergi sadece akademisyenlerin bir araya gelerek ürettikleri ürünler değil, aynı zamanda zanaatkârların, iki yıllık okulda okuyan teknikerlerin veya bir fabrikada bir ürün üzerine sürekli çalışıp beğenmesi için uğraşan tasarımcıların ürünlerinin sergilenebilecek olması bu anlamda bu sergiyi farklı kılmaktadır.”
 
Uluslararası nitelik kazanan sergide görev alan seçici kurul üyeleri arasında Türkiye’deki seçkin üniversitelerin yanı sıra; Çin, Tunus, Romanya, Malezya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden akademisyen ve profesyoneller de yer alıyor. Zanaat ile sanatın buluştuğu karma sergi kapsamında; akademisyen, sanatçı, zanaatçı ve geleceğin tasarımcıları olan öğrencilerinin katılımları ile özgün ve katma değer yaratabilecek eserlerin gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.
 
GiTMEDYA’ya konuşan doktor Gülhan Pınarlık ise sergiye kimlerin, nasıl katılacağını şöyle açıkladı; “Sergimize içinde tasarım yapmanın heyecanını taşıyan, hayal ettiklerini ürünlere dönüştürebilen sanatçılar, zanaatçılar ve öğrenciler herkes katılabilir. Sergimizde belli başlı ürün grupları var; metal, tekstil, ahşap, deri, seramik ve grafik tasarım alanlarında sergimize katılabilirler. Sergimize katılmak istediklerinde internet sitemizdeki formu doldurup aynı zamanda ürünlerinin fotoğraflarını da koyarak bizim ‘zanaattansanata.usak.edu.tr‘ sayfamıza mail atmaları yeterlidir.”
 
 
 
 
Sergiye katılımın yoğun olduğunu da belirten Pınarlık “Sergiye biz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak başladık ama Uşak Üniversitesi’ndeki birçok birimden akademisyenlerimiz destek veriyor. Bunun dışında Türkiye’deki bir üniversiteden bu alanlarda alanlarında uzman ve tanınmış hocalarımız ve sanatçılarımız katılacak. Uluslararası bir sergi olması nedeniyle de yurt dışından da çok güzel katılımlarımız var. Bu sergiyi hep birlikte daha güzel bir yere taşımayı hedefliyoruz” dedi. Katılımcılardan alınan başvuru ücretleri ile sosyal sorumluluk projesi yapacaklarını belirten Gülhan Pınarlık,  karma sergi sırasında katılımcıları Uşak’ın tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile de bir araya getirmek istediklerinin de altını çizdi.
 
Haber: Şehriban Kaldan - Leyli Begova                                                     
Fotoğraf: Leyli Begova

Göz Atın...

SEÇİM 2024 – Uşaklılar’ın En Büyük Sorunu Ne? GiTMEDYA Yeni Sanayi’de Sordu

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde GiTMEDYA Uşak’ın çeşitli semtlerinde halkın nabzını tuttu. İşte Uşaklı vatandaşların kentte …