Anasayfa / Haberler / Üniversite / Uşak’ta Hocalı Paneli

Uşak’ta Hocalı Paneli

Ermenilerin Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda gerçekleştirdikleri soykırım Uşak’ta anıldı

Azerbaycan’ın en kara günlerinden biri olan 26 Şubak 1992’de Ermenilerin Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda gerçekleştirdikleri soykırım, Uşak’ta düzenlenen bir panel ile anıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Dr. Vefa Rızayeva ve Uşak Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi Tarih Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Öntuğ’un konuşmacı olarak katıldığı panelin düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi yine hınca hınç doldu.

Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Sait Çelik de katıldı. Uşak Üniversiteli öğrenciler program başlamadan önce Türk Cumhuriyetleri’nin bayrakları ile sahneye çıkarak büyük alkış topladı. Hocalı’da katledilen şehit sivil ve askerlerin yanısıra tüm Türk dünyasının şehitleri için düzenlenen saygı duruşu ile birlikte Türkiye ve Azerbaycan milli marşları okundu.

Hocalı Soykırımı ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Nurullah Cahan, Azerbaycan’da yaşanan bu soykırıma sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, özellikle gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesi için bu tür etkinliklerin yapıldığını söyledi.

Rektör Çelik ise Hocalı’da yaşanan soykırımların daima Türk ve Müslümanlara yönelik gerçekleşmeye devam ettiğinin altını çizdi, Bosna ve Ortadoğu’da yaşanan ve yaşanmaya devam eden katliamları örnek verdi. Emperyalist girişimlere karşı dikkatli olunması çağrısı yaparak düzenlenen etkinliğin önemine işaret eden Çelik, “Yeni nesillere Hocalı Katliamını unutturmamak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz” dedi.

Rızayeva: “Hrant Dink’i herkes bilir ama Hocalı’yı kimse bilmez!”

Protokolün ardından söz alan Vefa Rızayeva Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerin tarihsel gelişimini anlattı. Türk milletine yönelik soykırım girişimlerinin uluslararası kamuoyu tarafından yeterince algılanmadığını belirterek “Hrant Dink’i herkes bilir ama Hocalı’yı kimse bilmez” şeklinde konuştu.

Öntuğ: “Neden ölen ve öldürülen biz oluyoruz?”

Tarihçi Murat Öntuğ da Hocalı’daki soykırımın halen dünya tarafından tanınmadığını, Batılı ülkelerin bu vahşete seyirci kaldığını hatırlattı. “Böyle modern bir dünyada neden ölen ve öldürülen biz oluyoruz?” diye sorararak konuşmasını sürdüren Öntuğ, “Haçlı seferlerinde en azından Müslümanların üzerine cesaret göstererek saldıran Hristiyanlar şimdi Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyor” dedi.

(Haber: Muhammed UÇAR)

 

 

Göz Atın...

Uşak’ta YKS Maratonu

Üniversite hayali kuranların ter dökeceği yükseköğretim kurumları sınavının ilk oturumu bugün yapıldı. üç milyondan fazla aday yine hayatlarını etkileyecek sınava girdi. Adaylar 2 saat 45 dakika süren sınavda bütün birikimlerini ortaya koyarken aileler de okul bahçelerinde sınava giren yakınlarının çıkmalarını bekledi.  Sınav sonunda GiTMEDYA’ya konuşan adaylar en çok Türkçe sorularında zorlandıklarını dile getirdi.