Anasayfa / Haberler / Üniversite / TRT Haber Ekibi Öğrencilerle Buluştu

TRT Haber Ekibi Öğrencilerle Buluştu

TRT Haber Yönetmeni Murat Demirtaş ve Savaş Kameramanı İsmail Hakkı Dostoğlu, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşiye, Atatürk’ ün 83. ölüm yıl dönümünün anlam ve önemini belirterek başlayan TRT Haber Yönetmeni Murat Demirtaş, öğrencilere bu mesleği gerçekten severek yapmanın başarıyı da beraberinde getirdiğini söyledi.  Böylece iş bulma olanaklarının arttığını vurgulayan Demirtaş, bazı öğrencilerin stajyer olarak çalıştıkları yerlerde kendilerini ispatlayıp, staj dönemi bittikten sonra çalışmaya devam ettiklerini ve bu tür örneklere sık sık rastladıklarını belirtti.

Mesleğe Hürriyet gazetesinde gazeteci olarak başladım diyen tecrübeli haberci, “Hürriyet’ten TRT’ye geçtim. Yaşadığım sağlık problemlerinden dolayı editörlük görevimden ayrıldıktan sonra TRT’de yönetmelik yapmaya başladım” dedi. Mesleğe gazeteci olarak başladığım için mutlu olduğunu da ifade eden Demirtaş bunun, konu araştırması yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmesi açısından büyük katkı sağladığını vurguladı.

Küçük bir atölye çalışması gerçekleştirerek öğrencilere örnek bir haber metni hazırlayan Murat Demirtaş, yaşadığı deneyimlerden örnekler vererek bir de tavsiyede bulundu: “Ulusal bir haber yazıyoruz ve muhabir ne yazarsa spiker onu okur. Televizyonda belli bir süre var ve o süre zarfında haberi aktarmanız gerekir. Canlı yayında da en büyük risk altında olan, muhabirdir. Eğer muhabirseniz kameranla, kameramansanız muhabirle, her ikisiyseniz yönetmenle aranızı iyi tutun.”

Sözlerine mesleğe nasıl başladığını anlatarak başlayan kameraman İsmail Hakkı Dostoğlu da, bu süreçte ailesinin bu alana yönelmesine karşı çıktığını ama sonradan kabullendiklerini anlattı. TRT Haber’de fotoğrafçılıktan kameramanlığa geçiş yaptığını söyleyen Dostoğlu, alanda çalışmanın yabancı dil bilgisi gerektirdiğinin altını çizerek bunun birçok bilgi ve tecrübeyi de beraberinde getirdiğini dile getirdi. Genel kültürün yanı sıra, geniş bir çevreye de sahip olduklarını hatırlatan başarılı kameraman daha sonra kamerasını öğrencilere vererek yaptıkları uygulama üzerinden değerlendirmeler yaptı.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Meral Özçınar düzenlediği söyleşi habercilik uygulamaları konusunda yürütülen atölye faaliyeti ile sona erdi. Etkinliğin ardından GiTMEDYA’ya konuşan Özçınar, öğrencilerin küresel salgın tedbirleri dolayısıyla motivasyon düşüklüğü yaşadıklarını belirterek, bu sorunu aşmak için benzer faaliyetler düzenlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Haber: Şehriban Kaldan
Fotoğraf: Tarık Kara

Göz Atın...

SBMYO 2024 Mezunlarını Verdi

Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda eğitim hayatını tamamlayarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılında mezun olmaya hak …